Ako pripraviť Kvitnúci čaj

 

 

Toto čínske umenie je staré celé stáročia, ale pre mnohých z nás je úplne nové. Tu je niekoľko tipov, ako variť dokonalý Kvitnúci čaj.

Na prípravu Kvitnúceho čaju použite väčšiu sklenenú konvicu, aby ste si mohli vychutnať kvitnutie kvietku.

Druhou možnosťou je použitie pohára na víno na servírovanie čaju individuálne.  Pri pozorovaní kvitnutia čaju chcete vidieť poklad ukrytý vo vnútri, takže malé čajové šáločky nie sú vhodné na prípravu tohto druhu čaju.  Jednoducho vhoďte čajovú guľôčku do sklenenej nádoby naplnenej horúcou vodou alebo guľôčku v nádobe zalejte vriacou vodou.  Použite jednu čajovú guľôčku na 0,5-1 litra vody v závislosti na požadovanej sile čaju.  Nechajte nasiaknuť 3-5 minút a pozorujte ako kvet začne kvitnúť.  Toto je začiatok kúzla, nesnažte sa ho urýchliť rukami, nechajte nech sa rozvinie sám a ukáže krásu, ktorá sa skrýva vo vnútri.  Môžete nechať čaj v kanvici naplnenej vodou a vychutnávať si jeho krásu ešte dlhšie.

Vyhľadávanie

Kontakt

Kvitnúci čaj